Вторник 23 Юли 2024

Търсене в този сайт

Посетете ни във Fb и You Tube

FasebookПоследвайте ни в YouTube.

Хостингът за проекта на този сайт е осигурен от СуперХостинг.БГ

Благодарим на СуперХостинг.БГ за подкрепата и спонсорство на уеб сайта ни! Асоциация Хипофиза

Ендокринолози от УМБАЛ "Света Марина"_гр. Варна

 

 

Д - р Евелина Златанова

Рейтинг

Д-р Евелина Златанва_1Д-р Евелна Златанова завършва специалност „Медицина“ в Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна през 2011 г. и по време на следването си е удостоена със „Златен Хипократ“.  Придобива специалност „Ендокринология и болести на обмяната“. В лекарската си практика работи в УМБАЛ „Света Марина“ и е в екипа на клиниката по „Ендокринология и болести на обмяната“ от 2011 г. до днес. От 2013 г. е асистент в катедра „Вътрешни болести“ на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна“.

От 2022 - защитена дисертация на тема „Метаболитен профил на пациенти с надбъбречни хормонално-неактивни аденоми“.От 2022 година главен асистент във Втора Катедра по Вътрешни болести към УНС по ендокринология.

Научните интереси за в областта на надбъбречните заболявания. д-р Златанова е магистър по „Здравен мениджмънт.

Има интереси в изучаване на надбъбречните и хипофизни заболявания. Работи върху диагностика, лечение и проследяване състояния на заболявания на щитовидна жлеза, хипофиза, надбъбречни и полови жлези; остеопороза; ендокринен инфертилитет; проблеми на храненето, наднормено тегло и затлъстяване.

Прочети още...