Вторник 23 Юли 2024

Търсене в този сайт

Посетете ни във Fb и You Tube

FasebookПоследвайте ни в YouTube.

Хостингът за проекта на този сайт е осигурен от СуперХостинг.БГ

Благодарим на СуперХостинг.БГ за подкрепата и спонсорство на уеб сайта ни! Асоциация Хипофиза

Лъчелечение

Лъчелечение - информация

Рейтинг
  1. Радиохирургията е метод за унищожаване на туморни клетки с помощта на висока доза радиолъчение. Измененията, които настъпват в туморните клетки са толкова значителни, че се оприличават на хирургия, откъде идва и названието на метода. Новостите в областта позволяават много прецизно компютърно насочено облъчване с т.нар. стереотактична (ендократно облъчване) и фракционна (облъчване на сесии) радиохирургия. Те дават възможност за по-ефективно унищожаване на тумори с различна големина при запазване на съседните здрави тъкани.
  2. Интензитет-модулираната лъчетерапия представлява облъчване с високи дози радиолъчи с променлив интензитет (Intensity- Modulated Radio Therapy), което позволява многократно по-висока  доза да се прилага свръхпрецизно в избрани области на тумора. Предварително начертана компютърна 3D проекция на тумора  помага за прецизната индивидуална схема на облъчване.  Компютърни изчисления преценяват точната доза индивидуално за  всеки пациент. Получава се комбинация от полета на лъчение с  различен интензитет, като туморът получава максимална доза облъчване, а здравите тъкани се запазват в по-безопасна зона. Методът спира развитието и нарастването на туморните клетки. В много случаи той е способен да убие всички туморни клетки, като свие и елиминира целия тумор.
Водещи специалисти са :

1.  Д-р Румен Лазаров - лъчетерапевт

Email:   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Д-р Лазаров е началник на Отделението по лъчелечение в МБАЛ „Сърце и Мозък“- гр. Плевен. Той има повече от тридесетгодишен опит в областта на лъчетерапията и радиохирургията. Участва активно при въвеждането на компютър - томографското стадиране и планиране на туморите и провежда първата радиохирургична интервенция в нашата страна.

Има богат преподавателски опит.

https://cardiacinstitute.bg/team/rumen-lazarov/

 2. Д-р Илиана Колева – лъчетерапевт

3. Д-р Красимир Минкин - неврохирург

 Център по радиохирургия

гр.София УМБАЛ Свети Иван Рилски 

ул.Академик Евстатиев Гешов N 15

тел 02 851 0814

 https://www.rilski.com/bg/otdelenie-po-lachelechenie-s-tsentar-po-radiohirurgiya/