Понеделник 24 Юни 2024

Търсене в този сайт

Посетете ни във Fb и You Tube

FasebookПоследвайте ни в YouTube.

Хостингът за проекта на този сайт е осигурен от СуперХостинг.БГ

Благодарим на СуперХостинг.БГ за подкрепата и спонсорство на уеб сайта ни! Асоциация Хипофиза

Д-р Е.Златанова в уебинар за пациенти с акромегалия_16.04.22 г.

Рейтинг
УжаснаОтлична 
Share

    На 16.04.2022 г. се състоя уебинар за пациенти с акромегалия с участието на д-р Евелина Златанова - ендокринолог от УМБАЛ "Св.Марина", гр. Варна. 

Д-р Евелина Златанова завършва специалност „Медицина“ в Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна през 2011 г. и по време на следването си е удостоена със „Златен Хипократ“.  Придобива специалност „Ендокринология и болести на обмяната“. В лекарската си практика работи в

УМБАЛ „Света Марина“ и е в екипа на клиниката по „Ендокринология и болести на обмяната“ от 2011 г. до днес. От 2013 г. е асистент в катедра „Вътрешни болести“ на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – гр. Варна“.

  От 2022 - защитена дисертация на тема „Метаболитен профил на пациенти с надбъбречни хормонално-неактивни аденоми“.От 2022 година главен асистент във Втора Катедра по Вътрешни болести към УНС по ендокринология.

Научните интереси за в областта на надбъбречните заболявания. д-р Златанова е магистър по „Здравен мениджмънт.

Има интереси в изучаване на надбъбречните и хипофизни заболявания. Работи върху диагностика, лечение и проследяване състояния на заболявания на щитовидна жлеза, хипофиза, надбъбречни и полови жлези; остеопороза; ендокринен инфертилитет; проблеми на храненето, наднормено тегло и затлъстяване.

В работата си активно е ангажирана с последиците за здравето при захарен диабет – остри и

хронични усложнения, свързани с болестта.

Последните  5 години има практика доболничната помощ  в кабинета по „Ендокринология и болести на обмяната“.

За период от над 18 месеца работи в Ковид отделение на УМБАЛ „Света Марина „(2020/2021/2022).

Участва в национални и международни конгреси и курсове за следдипломно обучение и квалификация. Член е на Български лекарски съюз и на Българско дружество по ендокринология, член на EASD (European Association for the Study of Diabetes).