Петък 26 Апр 2019

Търсене в този сайт

Посетете ни във Фейсбук

Fasebook 

Многоезичен превод на сайта

Хостингът за проекта на този сайт е осигурен от СуперХостинг.БГ

Благодарим на СуперХостинг.БГ за подкрепата и спонсорство на уеб сайта ни! Асоциация Хипофиза

Психологическа помощ за пациенти с редки болести и техните близки във Варна

Рейтинг
УжаснаОтлична 
Share

Това е услуга която предоставяме безплатно на деца с редки заболявания и техните родители, както и на възрастни пациенти. Специалистът оказват помощ за справяне с напрежението, стреса, страха, гнева, вината и помага с ресурсите на пациента  да се справи с първоначалния шок и да продължи по пътя на своето самоосъзнаване и справяне с болестта. Психологическата помощ се предоставя от клиничен психолог.

    Покрай болестта освен пациента засегнати и страдащи са и техните близки. Заболяването може да промени отношението между съпрузите,  да притесни много родителите на пациента или пък да отблъсне част от приятелите, които той има. За това  ние предоставяме и безплатна възможност на близките на пациентите с редки заболявания да поговорят с професионалист в изчистването на детайлите около собствените си преживявания, свързани с болестта на техния роднина.

    Услугата съществува благодарение на финансовата подкрепа на  компания, на която благодарим.

    Записване за консултации  на тел:   0889324216
Кратко представяне на д-р Калоян Куков – нашият клиничен психолог

    Придобива докторска степен по клинична психология в Софийски университет, като разработката е на тема „Клинико-психологични аспекти на дисфунционалните вярвания и копинг стратегии при пациенти със шизофрения”. Специализира Клинична психология към Медицински университет гр. Варна. Работи към ДПБ „Успение богородично” и след това в МБАЛ „Света Марина” където работи със хора с психични проблеми в психиатричните клиники, неврологичните клиники, както и в детско психиатрично отделение с деца с проблеми в поведението, емоциите и др. Има специализации в медицински университет София, Александровска болница, Св. „Наум”. Специализира позитивна психотерапия , когнитивно-поведенческа психотерапия, както и психотерапевтични интервенции при някой психични разстройства, посттравматично стресово разстройство, паническо разстройство, фобиини разстройства и др. Има международни специализации за работа с деца при водещи английски (проф. П.Салкоскис) и американски психотерапевти (проф. Т. Оландик, проф. Кр. Еспозито-Смит и др.). Професионалните интереси са предимно в психодиагностиката, консултиране и терапия в детска възраст и при възрастни.